No Crash Logo
Simple install, no plumbing Solar Hot Water! Save $$$   Click Here




 
 C & C Generals Zero Hour freeze problem Post a Reply  
From: paul on 09/30/2003
Please i need someone to give us some advice, i ran the old generals without many problems but when im playing Zero Hour the game will freeze but the music will continue, i've updated drivers and tried as many things as i could but to no avail, the problem seems less when i turn every graphic setting down but it still happens every few mins, my computer is win 98, amd duran 1.3gh, radeon 9000 128mb and about 300mb ram.....
someone please give us a hand cos i have to save the game every 5 mins and it looks crap aswell.
one more thing is that the computer when starting it say that a ntdll.dll file is missing but i've checked and it there in the systems folder, would that be the cause...
PLease help cos i'm at a loss...........

thanks

Votes:

Rating: 0
Delete: 0
--- Replies to this Problem ---
From: Alex on 04/04/2013
Hey people i have same problem hire with zero hour in midle game on gameranger my screan freez and music is going like nothing is hapen , and some times they wont kick me so i can continiu play , i dont know what is problem with freezing screan in midle game and i try everething with downloading contra 007 zero hour lag fix and dont work it , if anyone have time to help me please repley this messague
Votes:

Rating: 0
Delete: 0
Solar Hot Water with no plumbing changes! - Click Here
From: MOnteulcinj on 02/02/2010
had the same problem.. i lowered all the details.. set the screen to 1024x724 or whatever it is
thank god it works now cheers
Votes:

Rating: 0
Delete: 0
From: matt on 06/24/2006
i would be playing c&c zero hour and for no reason it would just freeze up nothing at all would be working and whan i reset the game and get back into it, it would come up with a error.

can somebody please help me!

Votes:

Rating: 0
Delete: 0
From: wybel on 04/02/2004
Not a driver problem, but a dual problem. The main problem is DirctX 9. Once installed all my games acted the same as mentioned above. Tried them on the same computer after re´nstalling DirectX 8.1, re´nstalled the game and all was well again. Most older games (unfortunately 1 yr. is old) don't communicate with DX 9.
A well known issue, but no game manufacturer seems to be able to find a patch. Instead, they deny.....
Votes:

Rating: 0
Delete: 0
From: Peter on 02/27/2004
I finally figured it out. I have an ATI card and I needed new drivers. That fixed it! Just a regular download from http://www.ati.com
Votes:

Rating: 0
Delete: 0
Save $$$ on your POWER BILL the easy way using this new solar power device! - Click Here
From: Peter on 02/27/2004
I've tried just about everything, searched the Web jsut about everywhere, and I can't figure out why this is happening. I've got a brand new PC and you would think if Zero Hour worked on any computer, it would work here.

Quick poll: I'm running Windows XP Media Edition (HP Media Center m470n). I'm wondering if that has something to do with it. Is anyone else running Windows XP Media Edition?

Votes:

Rating: 0
Delete: 0
From: LiquidLithium on 02/27/2004
For you guys using the newest nvidia drivers. Right click desktop > properties > settings > advanced > tab of your card....mine is geforce4 ti 440 > In box on left under click d3d settings >

Now once in this window change detail level to best performance. My comp worked great like that for a while. (through usa and gla campaign) but now its doing it in the chinese first level. When i use my big ass tank to attack the truck after killing the two tanks to the east. Happend twice there. But try that.

LiquidLithium@earthlink.net

Votes:

Rating: 0
Delete: 0
From: Richard on 02/17/2004
I HAVE A SOLUTION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

My game was also locking up after the splash screeen so I tried everything listed below and it didnt work so...

For some reason out of desperation I deleted the Zero Hour Data folder in My Documents, as a last resort to reinstalling the game.

The game now runs perfectly!!!!!!!!!!!

WOOOOHOOOOOOOOO

Votes:

Rating: 0
Delete: 0
From: Richard on 02/16/2004
no its not an ATI thing because I have a geforce fx5600 ultra and does the same thing.

I turned hardware acceleration of gfx card down a notch and the game didnt lock up anymore, but my mouse pointer blinks.

Im completely baffled too :-S.

Votes:

Rating: 0
Delete: 0
From: don on 01/20/2004
can anyone help me? everytime the microwave tank is build and ready to use, the map will go black around the microwave tank area and i can't see a think but the map is visible at other parts far away from the tank. can anyone help me. is it the graphic card settings or anything else that i don't know.........
Votes:

Rating: 0
Delete: 0
From: J-MAN on 01/18/2004
IT AIN'T HAPPENIN'!!!! ZERO HOUR WILL NOT RUN ON MY HIGH END PC AT ALL!!!!!!!!!
ABOUT 5 TO 10 MINUTES INTO THE GAME IT WILL COME TO A COMPLETE FREEZE!!! WHAT THE F*** IS THIS?! I'm a PCGamer and I have a bunch of other games that use much more power than this game and it ain't happenin' with this one.
I read up on the forums and took all advice to consideration. I did everything from update vid and mobo drivers to reformatting to patching the game as well!!! Still nothing..... Here are my specs:

P4 2.4ghz 800fsb
Soyo Dragon2 Motherboard w/Dual channel mem and 800fsb ready
1 gig Kingston HyperX Memory Dual channel enabled
40 gig Western Digital Hard Drive
8x ATI Radeon 9600 Pro

I'm at a loss guys and about my previous comment....Unreal Tournament 2003 Runs Beautifully at 1024x768 at highest settings! Its a damn shame because ZERO HOUR is an incredible game especially if you're an RTS fan. SOMEBODY PLEASE HELP !!!! White Flag has been raised!!!

- XTREME PCGAMER - J-MAN........ THANX

Votes:

Rating: 0
Delete: 0
From: Grant on 01/11/2004
Same thing happens to me too. The computer freezes at random times whilst playing Zero hour. I am using radeon 9600 pro. i think it is an ATI problem.
Votes:

Rating: 0
Delete: 0
From: Andy on 01/06/2004
This happens to me too....does'nt crash the PC but the game slows right down and almost stops then speeds up a bit and constantly does this back and forth. Original Generals runs perfect on max settings at 1600x1200 so its not my PC (XP2100+, 9600Pro, 512MB Ram etc) does same thing on my other PC (P4 2.8Ghz, 1GB RAM, Matrox Parhelia) so its not specific to ATI chipsets either. If anyone has a clue please let me know....Ive looked everywhere with no joy.
Votes:

Rating: 0
Delete: 0
From: pissed off on 12/08/2003
i cant connect to online play , started having this problem a copule days ago , ea has the worst online play i know of. can someone plz tell me why the pos wont let me play online?
Votes:

Rating: 0
Delete: 0
From: John on 12/01/2003
Same problem and very annoying. I've got a 9800 pro 256Mb. Have updated the video drivers and mobo sound drivers but still freezing after a seemingly random amount of time. Have disabled virus checker and firewall - same problem. Haven't had this problem with any other software since building the machine.

On two occasions the freeze has resulted in XP blue screen of death on reboot and have had to go back to earlier restore points to get XP working again which has taken several attempts on each occasion.

Maybe a game patch will help but haven't seen one yet?

Votes:

Rating: 0
Delete: 0
From: thyhammerr on 11/27/2003
ok
i really don t have tht problem.
but had a different problem. vertical lines in the game.
well solution.
go to the website of ur motherboard manufacturer and get the latest AGP drivers for ur board. it s not AGP card driver.
it s AGP driver.
Votes:

Rating: 0
Delete: 0
From: Jake on 11/18/2003
Same problem - Radeon 9600 Pro.
Votes:

Rating: 0
Delete: 0
From: me on 11/10/2003
have the same problem with ge force 4 v8440 v29.80
tried to find new driver but which ?? liveupdate says 31.40.. but its old..
newest on nvidia pge is 5.... ???
what to do ?? pls help..!!!!!!!!!!!!
Votes:

Rating: 0
Delete: 0
From: alchemist on 11/01/2003
same prob seems to be ati drivers..
sux..maybe i should play in porthole mode =D
Votes:

Rating: 0
Delete: 0
From: FuN_KeY on 10/24/2003
Got the same probleme... With an ATI 9600 PRO... A big freeze, only solution reboot. I tried with catalyst 3.7 i seems to work...

Maybe the issue comes from catalyst 3.8

Votes:

Rating: 0
Delete: 0
From: Renaat on 10/23/2003
I'm having this too, wonder why this is ... the cursor even stays animated, so it's not a driver thing I guess
Votes:

Rating: 0
Delete: 0
FAQ | Search     Post a Reply  
 

Home | About | NoCrash Support BBS | Search | Privacy & Security | Helpful Programs

Solar Energy News and more at the TechLuck Green Energy Forum

Copyright © 1999 thru 2012 Kronos Technologies Inc. All Rights Reserved.
See Terms and Conditions for more information.